Dana
Sati
Minuta
Sekudni

Do 3. HSK Konvencije u hotelu Metropol Palace

Zdenka Gajović

„U hotelijerstvo sam ušla sad već daleke 1988. godine, pre 35 godina, kada sam još kao student, nesigurna, zadivljena, stala ispred velelepnog hotela Moskva. Ušla sam u hotel i shvatila da tu pripadam. Sada mi je sasvim jasno da ugostiteljstvo nije struka ili posao, već jednostavno lajfstajl.
Karijeru sam počela kao pripravnik u restoranu, gde sam postala i menadžer, a nakon 15-ak godina ponuđeno mi je mesto menadžera hotelskog domaćinstva, koje sam sa zadovoljstvom prihvatila. Imala sam sreću da su i moji nadređeni razumeli potrebu za edukacijom i konstantnim usavršavanjem, pa sam te 2008. godine imala priliku da o domaćinstvu učim od najboljih: u hotelima The Westbury i Dorchester u Engleskoj. Još tada sam shvatila da su stalan rad na sebi i dugogodišnja edukacija neophodni da bi se postigao čuveni „uspeh preko noći“.
Iza svakog uspeha stoji mnogo posvećenosti, rada i nadasve discipline. Preuzela sam sektor domaćinstva kada je hotel bio pred renoviranjem, verovala sam u sebe i na kraju sebi dokazala da umem i mogu. Skoro sam dobila unučiće, pa ne mogu više da kažem da mi je domaćinstvo najveća ljubav, ali svakako me to iskustvo zauvek promenilo i oblikovalo. Namerno koristim jaku reč „ljubav“, jer na svoj tim gledam kao na porodicu. Moje kolege su moja snaga, a ključ uspeha svakog menadžera je zapravo u dobro uigranom timu“ – kazuje Zdenka Gajović, koja će na 2. REGIONALNOJ Hotel Housekeeping KONVENCIJI posle 35 godina otkriti kolegama nešto od svojih malih tajni koje je čine tako uspešnim menadžerom.