Dana
Sati
Minuta
Sekudni

Do 3. HSK Konvencije u hotelu Metropol Palace

13. jul – Plantaže

Više od pola vijeka, crnogorska kompanija 13. Jul – Plantaže predstavlja jednog od najvećih i najznačajnijih proizvođača grožđa, vina i lozove rakije u Jugoistočnoj Evropi, u čijem posjedu se nalazi jedinstven vinograd u jednom kompleksu, impresivne površine od oko 2.300 hektara. Danas, Plantaže godišnje proizvode oko 22 miliona kilograma grožđa, plasirajući više od 16 miliona flaširanih proizvoda u preko 40 zemalja svijeta.
Kompanija kao jedna od najuspješnijih crnogorskih kompanija čuva hiljadugodišnju crnogorsku tradiciju vinogradarstva i vinarstva, najveću pažnju posvećujući upravo crnogorskim autohtonim sortama vinove loze i autentičnom crnogorskom vinu, u kome se ogleda crnogorska kultura i duh jedinstvenog podneblja smještenog između mora i planina. Ta strast ne posustaje ni poslije pola vijeka.
Plantaže su prepoznatljive po autentičnim vinima od autohtonih sorti vinove loze. Vina Plantaže razlikuju se od drugih, jer nastaju na posebnom mjestu i samo u jednom vinogradu. Od svega što postoji, kažu, vrijeme je najdragocjenije. I za vino vrijeme je veoma važno. Vrijeme kada se proizvodi grožđe i prerađuje u vino. Vrijeme kada se vino čuva, njeguje. Vrijeme kada vino sazri. Više od pola vijeka Plantaže sve svoje vrijeme poklanjaju grožđu i vinu. Zbog toga Plantaže zauzimaju poziciju regionalnog lidera u ovoj oblasti i s punim pravom ističu da ako je u vinu istina, Plantaže su kompanija kojoj se vjeruje.