Dana
Sati
Minuta
Sekudni

Do 3. HSK Konvencije u hotelu Metropol Palace

Uspešno završena 2. REGIONALNA Hotel Housekeeping KONVENCIJA

Jedan od  zasigurno najvažnijih ovogodišnjih događaja u hotelskoj industriji regiona – 2. REGIONALNA Hotel Housekeeping KONVENCIJA, održan je 7. i 8. marta 2024. godine, u hotelu Crowne Plaza u Beogradu, u organizaciji Udruženja Ambasadori dobre usluge, uz institucionalnu podršku Ministarstva turizma i omladine Republike Srbije. Ova konvencija bila je nastavak izuzetno uspešne prve – istorijske konvencije, s temom „Hotel Housekeeping u tehnološkom vortex-u“,  koja je održana u martu prošle godine u hotelu Fontana u Vrnjačkoj Banji, sa više od 150 učesnika – hotelijera iz Srbije i regiona i desetine uglednih predavača. 

Ovaj unikatni godišnji događaj, sa ovogodišnjim lajtmotivom „OD PROFESIONALNIH IZAZOVA DO VRHUNSKIH REZULTATA“, inspirisan je plemenitom misijom da se doprinese unapređenju znanja zaposlenih u najvažnijem hotelskom sektoru – housekeeping-u, kao i da se otvore i unaprede kanali regionalne saradnje, tako što će se povezati kolege na istom zadatku i sa istom željom da se profesionalno razvijaju i rastu, doprinoseći konkurentnosti, ugledu i poslovnoj uspešnosti svog hotela, ali i kvalitetu hotelske ponude u čitavom regionu.

Najvažnija poruka: RESPECT PEOPLE!

I zaista, Crowne Plaza je 7. i 8. marta bila epicentar elitne hotelijerske priče, koju je otvorio prof. dr Slobodan Unković, emeritus, a na kojoj je učestvovalo više od 200 hotelijera i privrednika iz čitavog regiona – Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Slovenije i Hrvatske: GM-ova, operativnih direktora, rooms division i HSK menadžera iz hotela sa 4 i 5 zvezdica, članova njihovih timova, ali i konsultanata, uglednih profesora univerziteta, ogromnog broja predstavnika prateće privrede… spremnih da se povezuju ne samo znanjem, dragocenim informacijama, novim kontaktima, već i divnom, toplom emocijom, razmenom životnog i poslovnog iskustva i energije koja sve nas čini više ljudima i koja pomaže da se prevaziđu teški trenuci i situacije za koje naizgled nema leka.

I ove godine, fokus Konvencije bio je na kvalitetu usluge i zaposlenima – najosetljivijim pitanjima u svim hotelskim kućama, ali je akcenat više od 30 sjajnih ovogodišnjih govornika i panelista (u čak 4 velika panela) iz čitavog regiona bio, pre svega, na eksternoj i internoj komunikaciji, liderstvu i motivaciji zaposlenih i stvaranju jakih timova zadovoljnih ljudi koji su zaštitni znak svakog ozbiljnog brenda. Veliki doprinos Konvenciji dali su ove godine: prof. dr Ljiljana Kosar (univerzitetski profesor), Rade Samčević (Agencija HT Beograd), Bartul Jambrošić (MOLUM – Hotel & Residences 5*, Sv. Filip i Jakov, Zadar), Dejan Pejčinović ( Fruške Terme Resort & Residence), Dragan Gnjatović ( Hotel Hyatt Regency Beograd), Zdenka Gajović (Hotel Moskva Beograd), Tanja Perović (hotel management professional), Dragan Đorđević (Skills, Beograd), Irena Gligorijević (Hotel Ramonda), Lelica Todorović (NLP Gradionica), Jovana Lončar (Hotel Crowne Plaza Beograd), Ivana Malek (Hotel Ramonda), Duška Ignjatović (Go2Flow), kao i više od 20 uglednih panelista. Poseban izazov bilo je javno razotkrivanje „malih tajni“ dugogodišnjih i veoma uspešnih HSK  menadžera, čija je najvažnija poruka kolegama bila: RESPECT PEOPLE, a po prvi put su u jednom panelu, na “vruću stolicu“ seli i dobavljači i direktori nabavke hotela…

Neočekivano zanimljivu Radionicu pod nazivom OPUSTI SE, u kojoj su učestvovali svi učesnici Konvencije, održali su Peđa Filipović (Wellness Akademije Peđa Filipović – Beograd) i Marija Nikolić (SB Banja Koviljača), šaljući snažnu poruku o potrebi negovanja zdravlja zaposlenih u procesu ostvarivanja vrhunskih poslovnih rezultata.

Ocene, inovacije, motivaciona podrška…

Konvencija je već ove godine prerasla u regionalni događaj izuzetnog značaja, sa najvišim ocenama svih učesnika za organizaciju, kvalitet sadržaja, predavača i panelista, za doprinos razvoju hotelske industrije u regionu, poslovno povezivanje, promociju HSK resursa… Bilo je uzbudljivo, proaktivno, zanimljivo, i veoma korisno. Mnogo informacija, kvalitetnog, upotrebljivog znanja, mnogo kontakata i mnogo emocija – kvalifikacije su koje definišu 2. REGIONALNU Hotel Housekeeping KONVENCIJU, podržanu od najuticajnijih kompanija koje svojim proizvodima i uslugama daju ton kvalitetu hotelskog proizvoda.

Uz to, Housekeeping je prvi hotelski sektor (u regionu, a moguće i u svetu) koji je, zahvaljujući Ambasadorima dobre usluge, dobio sopstveni logo, koji je promovisan na ovogodišnjoj Konvenciji. Ovaj jedinstveni znak nosi snažne poruke HSK-a – elitnog hotelskog sektora: zalaganje za vrhunski kvalitet usluge, pravu sinergiju menadžmenta i zaposlenih, ozbiljan uticaj na profitabilnost hotela, ali, pre svega, na zadovoljstvo gostiju od kojeg zavisi i budućnost hotela. Takođe, osmišljen je i na Konvenciji promovisan slogan HSK-a: DEDICATED TO EXCELLENT SERVICE!

Predstavljen je i prvi portal u Srbiji i regionu za profesionalce u hotelskom housekeeping-u: www.hotelhousekeeping.rs, koji će imati zadatak da doprinesu informisanju, edukaciji, promociji hotela preko promocije sektora i njegovih zaposlenih, poslovnom povezivanju, ponudi i tražnji HSK kadrova. U Galeriji na sajtu je set fotografija sa Konvencije i kratak video, koji prilično dobro oslikava atmosferu Konvencije. A generisani QR kod vodi direktno na početnu stranicu portala www.hotel housekeeping.rs.

Kada je reč o motivaciji kadrova, na Konvenciji su dodeljena i četiri vrhunska priznanja za kvalitet usluge. Kao najbolji u Srbiji proglašeni su: Hotel Hyatt Regency Beograd  – hotel sa najuspešnijim housekeeping timom; IVANA MALEK, Housekeeping manager, Hotel Ramonda, Rtanjnajuspešniji housekeeping menadžer; NATAŠA IVANOVIĆ, zamenica HSK menadžera, Etno kompleks Vrdnička Kula, Vrdniknajbolji HSK supervisor; Savka Gavrić, Hotel Moskva, Beogradnajbolja sobarica. Njima je pripala povelja i znak Ambasadora dobre usluge –  znak izvrsnosti u hotelskoj industriji, koji se već gotovo dve decenije dodeljuje u Srbiji, kao simbol kvaliteta koji odoleva vremenu.

Sve su to ozbiljni podsticaji razvoju hotelskog sektora HSK o kojima sa zadovoljstvom izveštavamo, ponosni na rezultate Konvencije u Srbiji, sa sve značajnijim uticajem i u regionu. Kako se iz godine u godinu podiže lestvica u pogledu kvaliteta i raznovrsnosti sadržaja i edukativnih programa Konvencije, u pogledu broja sve reprezentativnijih direktnih učesnika u programu, kao i sve zainteresovanijih učesnika iz regiona, očekujemo, bez lažne skromnosti, da 3. REGIONALNA Hotel Housekeeping KONVENCIJA bude još uspešnija i da prevaziđe sva sadašnja očekivanja i učesnika Konvencije i organizatora – Udruženja Ambasadori dobre usluge.

Ljiljana Rebronja

A evo kako je 2. Regionalna Hotel Housekeeping Konvencija izgledala zabeležena kamerom fotografa Nebojše Pečenovića.